Ana içeriğe atla

TEMEL BEDEN KOL KALIBI RESİMLİ ANLATIM

TEMEL BEDEN KOL KALIBI NASIL YAPILIR


Merhaba dikiş severler bu yazımda kol kalıbımızı nasıl hazırlayacağız onu anlatmaya çalışacağım, açıklamaları numaralandırılmış haliyle resimlerin altında mevcut, sizlerde herhangi bir model elbise, gömlek, ceket için bu temel kol kalıbını kullanabilirsiniz, kalın kumaş ceketlerde bu kalıp tercih edilmemeli, çift parçalı kol kalıbı ceketler için idealdir ama esneyen bir kumaşsa ceketiniz bu kalıbı kullanabilirsiniz. HADİ ANLATMAYA BAŞLAYALIM :)

ALMAMIZ GEREKEN ÖLÇÜLER : Almamız gereken ölçüler, temel beden kalıbımızın KOL OYUNTU ÇEVRESİ, yine temel beden kalıbımızın KOL OYUNTU DERİNLİĞİ, KOL BOYU ve KOL AĞZI GENİŞLİĞİ.
KOL OYUNTU ÇEVRESİ NASIL BULUNUR: Ön ve Arka temel beden kalıplarımızın kol oyuntusunu kavisle ölçeriz ikisinin toplamı kol oyuntu çevremizdir.
KOL OYUNTU YÜKSEKLİĞİ: Ön ve Arka beden temel kalıplarımızın kol oyuntusunu omuz ucu ile yan dikiş ucunu dik olarak ölçeriz, toplamında çıkan sonucu 3’e böleriz.
ÖLÇÜLER:
KOL OYUNTU ÇEVRESİ : 44 CM
KOL OYUNTU DERİNLİĞİ 13 CM
KOL BOYU: 60 CM ( SİZ KENDİ KOLUNUZU ÖLÇEREK ALABİLİRSİNİZ)
KOL AĞZI GENİŞLİĞİ: 24 CM (SİZ KENDİ BİLEK ÖLÇÜNÜZÜ ALABİLİRSİNİZ)

BİRİNCİ RESİMDE NELER YAPMIŞIZ



1- SAYFAMIZA T ŞEKLİNDE BİR ÇİZGİ ÇİZELİM BU İKİ ÇİZGİNİN KESİŞTİĞİ NOKTA 1 NOKTASIDIR.

İKİNCİ RESİMDE NELER YAPMIŞIZ



2- 1 NOKTASINDAN AŞAĞIYA KOL BOYUNU İŞARETLEYİN SAĞA VE SOLA UZATIN BURASI 2 NOKTASIDIR
3- 1 NOKTASINDAN AŞAĞIYA KOL OYUNTU DERİNLİĞİNİ İŞARETLEYİN SAĞA VE SOLA UZATIN  BURASI 3 NOKTASIDIR

ÜÇÜNCÜ RESİMDE NELER YAPMIŞIZ


4- 3 ÇİZGİSİ ÜZERİNDE KOL OYUNTU ÇEVRESİNİN YARISI  (44/2 =22 CM)’NI BİR NOKTASINDAN BAŞLAYARAK 3 ÇİZGİSİNDE SOL TARAFTA İŞARETLEYİN, BURASI 4 NOKTASIDIR
5- 3 ÇİZGİSİ ÜZERİNDE KOL OYUNTU ÇEVRESİNİN YARISI  (44/2 =22 CM)’NI BİR NOKTASINDAN BAŞLAYARAK 3 ÇİZGİSİNDE SAĞ TARAFTA İŞARETLEYİN, BURASI 5 NOKTASIDIR
6- 2 NOKTASINDAN SAĞA KOL AĞZI ÖLÇÜMÜZÜN YARISINI İŞARETLEYİN (24/2=12 CM) BURASI 6 NOKTASIDIR.
7- 2 NOKTASINDAN SOLA KOL AĞZI ÖLÇÜMÜZÜN YARISINI İŞARETLEYİN ( 24/2=12 CM) BURASI 7 NOKTASIDIR.

DÖRDÜNCÜ RESİMDE NELER YAPMIŞIZ


8- KOL OYUNTU ÇEVRESİNİN YARISINI 4’E BÖLÜP ÇIKAN SONUCU 1 NOKTASINDAN SAĞA İŞARETLEYİN  (44/2=22  22/4 = 5.5 CM ) BURASI 8 NOKTASIDIR.
9-  KOL OYUNTU ÇEVRESİNİN YARISINI 4’E BÖLÜP ÇIKAN SONUCU 1 NOKTASINDAN SOLA İŞARETLEYİN  (44/2=22  22/4 = 5.5 CM ) BURASI 9 NOKTASIDIR.

BEŞİNCİ RESİMDE NELER YAPMIŞIZ




10- 1 NOKTASI İLE 8 NOKTASI ARASINI ÖLÇÜN ÇIKAN SONUCU, 4 NOKTASINDAN SAĞA İŞARETLEYİN, BURASI 10 NOKTASIDIR.
11- 4 NOKTASI İLE 10 NOKTASI ARASININ ÖLÇÜP ÇIKAN SONUCUN YARISINI 5 NOKTASINDAN SOLA İŞARETLEYİN. BURASI 11 NOKTASIDIR.

ALTINCI RESİMDE NELER YAPMIŞIZ


( 9 NOKTASI İLE 10 NOKTASI ARASINDA YARDIMCI BİR ÇİZGİ ÇİZİN VE BU ÇİZGİYİ 3’E BÖLÜP İŞARET ALIN.)
(8 NOKTASI İLE 11 NOKTASI ARASINDA YARDIMCI BİR ÇİZGİ ÇİZİN VE BU ÇİZGİYİ 3’E BÖLÜP İŞARET ALIN.)

YEDİNCİ RESİMDE NELER YAPMIŞIZ


( 4 NOKTASI İLE 7 NOKTASINI BİRLEŞTİRİN)
(5 NOKTASI İLE 6 NOKTASINI BİRLEŞTİRİN )
(SON OLARAK KOL OYUNTU ÇEVRESİNİ ÇİZİN, 4 NOKTASINDAN BAŞLAYIN 1 NOKTASINA KADAR KAVİSLE ORDAN DA 5 NOKTASINA KADAR DEVAM EDİP KOLU TAMAMLAYIN.)

SEKİZİNCİ RESİMDE NELER YAPMIŞIZ


(KOL OYUNTUMUZ DA BEDENE YERLEŞTİRME İŞARETLERİNİZİ ALMAYI UNUTMAYIN, ÖN KOL OYUNTUSUNDA (KB) İŞARETİ, ARKA KOL UYUNTUSUNDA (AKB) İŞARETİ. TEMEL BEDEN KALIBINIZ DA BU ÖLÇÜLER HANGİ MESAFEDEYSE SİZLERDE KOL KALIBINIZA O ÖLÇÜDE İŞARET ALIN)

TEMEL BEDEN KOL KALIBIMIZDA BUKADAR ARKADAŞLAR, VİDEOLU ANLATIMI  BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ, BEĞENDİYSENİZ VEYA SORMAK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY OLURSA YORUMDA SORABİLİRSİNİZ, CEVAPLAMAYA ÇALIŞACAĞIM, YOU TUBE KANALIMA  ABONE OLURSANIZ VE VİDEOLARIMI BEĞENİP YORUMDA YAPARSANIZ MUTLU OLURUM.
SEVGİYLE KALIN...




Yorumlar

  1. Tiriz, aydınlatıcı bir çalışma yapmışsınız. Teşekkür ederim. ��

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

TEMEL BEDEN KALIBI RESİMLİ ANLATIM

Merhaba arkadaşlar, gecikmeli olsada temel beden kalıbımın resimli anlatımına bismillah diyerek başlayalım, kalıbın görüntülü anlatımını youtube kanalıma  buradan  ulaşarak izleyebilirsiniz. Temel beden kalıbı bir çoğumuzun korkulu rüyasıdır. Bu kalıp öyle gözümüzde büyüteceğimiz kadar zor bir şey değil, matematikteki 4 işlemi  ( çarpma çıkarma bölme toplama ) bilen herkez çok rahatlıkla kendi kalıbını hazırlayabilir, yada standart 38 beden yapıp bunu serileyebilir, İnternette temel beden kalıbıyla alakalı yerli ve kolay anlatımlı kaynaklara ulaşmak o kadar zorki, bulduğumuz kaynaklar bile bir öğreticinin anlatımıyla ancak anlaşılabilecek seviyede oluyor bazen, umarım ben bu yazımda sizler için kolay olan seviyede hazırlamışımdır. Sizlerde deneyip memnun kalırsanız ilgilenen arkadaşlarınıza bloğumu buradan  facebook sayfamı  buradan  ve youtube kanalımı  buradan  tavsiye ve takip ederek daha fazla kişinin faydalanmasına yardımcı olmuş olursunuz.  Öncelikle kalıbı hazırlamadan ön

PENS KAYDIRMA TEKNİKLERİ

Merhaba sevgili dikiş severler, bundan önceki yayınlarda temel beden kalıplarımızı öğrendik, şimdi de temel beden kalıbımız üzerinde pens kaydırmaları tekniğini öğreneceğiz. ön ve arka bedende pensleri çeşitli noktalara taşıyarak model uygulaması yaparız, pens taşıma metoduyla modele bolluklar verebiliriz, kup yapabiliriz, kalıbın vücudumuzun hangi bölgesine daha çok oturmasını istiyorsak orada işlem yapabiliriz. Pensleri nereye taşımak ve ne model yapmak sizlere kalmış benden anlatması, HADİ BAŞLAYALIM ANLATMAYA...